Amareto torta

Facebook
Amareto torta

Sastojci za belu koru:

  • 5 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 100 g krpno mlevenog lešnika

Sastojci za crvenu koru:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • malo crvene boje

Sastojci za ganaš krem:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade

Sastojci za tiramisu krem:

  • 2 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g maskarponea
  • 20 ml amareta (likera od badema)

Sastojci za glazuru:

  • 200 g bele čokolade
  • 40 g maslaca

Priprema – Amareto torta:

  1. korak: Pripremite ganaš krem: izlomite čokoladu na sitnije komade i postepeno je prelivajte pavlakom koju ste zagrejali do ključanja. Stalno mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi. Pripremljeni ganaš krem stavite u frižider, s tim što ćete ga pre filovanja penasto umutiti.
  2. korak: Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno i promešajte žicom, pa smesu sipajte u pripremljen kalup i pospite lešnicima. Pecite oko pola sata na 180 stepeni.
  3. korak: Za drugu koru umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i kad se sve sjedini, dodajte brašno, lje, kakao i malo crvene boje. Još malo izmešajte i pecite 25 minuta na 180 stepeni.
  4. korak: Za tiramisu krem skuvajte na pari žumanca sa šećerom i, kad se prohlade, dodajte umućenu pavlaku, sir i liker, pa sve sjedinite. 
  5. korak: Belu koru nafilujte ganaš kremom, preko stavite crvenu koru i nafilujte tiramisu kremom. Dekorišite glazurom od bele čokolade.

Vaša Amareto torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...