Američka torta sa sirom (Cheesecake)

Facebook
Američka torta sa sirom (Cheesecake)

Sastojci za biskvit – Cheesecake:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g maslaca
  • 80 ml mleka
  • 40 g smeđeg šećera

Sastojci za krem – Cheesecake:

  • 700 ml pavlake za šlag
  • 800 g sira
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 limunov sok
  • 12 rebara želatina
  • jagode ili neko drugo voće za ukrašavanje

Priprema – Cheesecake:

  1. korak: Samleti keks od žitarica na sitno. Može se koristiti blender ili mašinica za orahe.
  2. korak: Istopiti 200 g maslaca, a zatim ga pomešati sa 40 g smeđeg šećera.
  3. korak: Pomešati 80 ml mleka sa mlevenim keksom te dobro pomešati. Dodati i otopljen maslac sa šećerom i dobro promešati ovu smesu.
  4. korak: Pripremiti stalak za tortu i kalup za kore. Od kalupa za kore se koristit samo gornji deo. Ovaj deo obložiti sa vlažnim papirom za pečenje jer se tako dobije spoljni deo torte lepo oblikovan.
  5. korak: Umutiti penasto 700 g pavlake za šlag u čvrstu masu.
  6. korak: Pripremiti 800 g mekog neutralnog sira za mazanje (preporuka je da sir bude čvrst, da nije tečan i da je neutralan tj. da nema nikakav specifičan ukus i da nije slan).
  7. korak: Pripremiti 150 g šećera u prahu, a potom ga pomešati sa sirom da se kasnije ne bi stvorile grudvice. Dodati u tu smesu sok jednog limuna. Sve lepo pomešati.
  8. korak: Namočiti 12 rebara ili listića želatina u malo hladne vode, te ostaviti da omekša 5 min.
  9. korak: Želatin pripremiti na kraju, i dodati ga neposredno pre filovanja torte. Kada je želatin omekšao, otopiti ga i dodati u šlag, a zatim ga promešati sa mikserom.
  10. korak: Dodati sir u šlag sa kašikom i mešati tako da Vam krema ostane penasta bez da je previše istučete (preporuka je da se pri ovom koraku ne koristi mikser).
  11. korak: Nakon mešanja kreme odmah filovati tortu. Fil treba lepo postaviti, tako da prostor između jagoda bude popunjen.
  12. korak: Poravnati tortu, i ostaviti je u frižideru preko noći. Ukrasiti tortu po želji.

Vaša Američka torta sa sirom (Cheesecake) je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...