Čokoladna bomba

Facebook
Čokoladna bomba

Sastojci za koru:

  • 50 g šećera u prahu
  • so
  • 10 g kakao
  • 2 belanca

Sastojci za krem:

  • 100 g bele čokolade
  • 100 g tamne čokolade
  • 100 g mlečna čokolada
  • 18 g želatina
  • 330 ml slatka pavlaka + 50 ml
  • 300 g čokolade za kuvanje

Priprema kore:

  1. korak: Miksirati belanca sa malo soli i dodati jednu po jednu kašiku kakaoa.
  2. korak: Kada se dobije tvrđa smesa, dodati kakao i promešati. Stavite u mali pleh papir za pečenje pa staviti smesu i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta.

Priprema krema:

  1. korak: Miksirati 180ml slatke pavlake. Želatin potopiti u malo vode i ostaviti da odstoji.
  2. korak: 150ml slatke pavlake podeliti na tri dela u tri šerpe pa u svaku izlomiti čokoladu. Zagrevati do ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
  3. korak: Kad kremovi budu topli u svaki staviti po 1/3 želatin smese i mešati da se želatin otopi, a kad se skroz ohladi umešati u svaki po 1/2 izmiksirane slatke pavlake.

Finalna priprema – Čokoladna bomba:

  1. korak: U pleh staviti najlon, pa koru i filove poređati po želji pa sve zajedno staviti u frižider na nekoliko sati.
  2. korak: Kad se sve steglo izvaditi sa najlonom, tacnu treba podvući ispod cele torte.
  3. korak: Na kraju cela Čokoladna bomba se treba glazirati čokoladom.
  4. korak: Da bi čokololada sa strane bila idealna izmerite visinu torte pa odsecite takvu traku od papira za pečenje.
  5. korak: Rastopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj sa slatkom pavlakom, dobro umutiti pa staviti na traku u debljem sloju, ostaviti da se skoro skroz ohladi i tako traku zalepiti sa strane torte celom dužinom. Ostatak čokolade staviti odozgo.
  6. korak: Ne skidati traku dok se čokolada skroz ne ohladi i ne stegne. Tortu ostaviti u frižider, pa nakon toga skinuti traku.

Vaša Čokoladna bomba je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...