Čokoladni mafini sa leblebijom

Facebook
Čokoladni-mafini-sa-leblebijom

Sastojci – Čokoladni mafini sa leblebijom:

  • 220 g brašna od leblebija
  • 120 g čokolade, polomljene na manje komadiće
  • 50 g kakaa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 šolja Grčkog ili običnog jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Priprema – Čokoladni mafini sa leblebijom:

  1. korak: Zagrejati rernu na 190 °C. Pripremiti pleh za mafine i u udubljenja staviti korpice.
  2. korak: Prosejati kakao i pomešati ga sa brašnom u kome je dodan so, prašak za pecivo i soda bikarbona. U to ubaciti komadiće čokolade i promešati.
  3. korak: U drugoj većoj posudi umutiti jaja i dodati im šećer, zatim jogurt, ulje i na kraju ekstrakt od vanile. Sve dobro promešati.
  4. korak: U tu smesu sipati smesu sa brašnom, i varjačom sve promešati, ali ne previše, slobodno nek ostane po koja grudvica.
  5. korak: Sipati smesu u korpice u plehu i staviti u rernu da se peče.
  6. korak: Povećati temperaturu na 205 °C i peći mafine 20 minuta. Mafini su pečeni ukoliko ubodete čačkalicu do kraja i ona izađe čista.
  7. korak: Prebaciti mafine na rešetku za hlađenje i kad se malo ohlade poslužiti ih.

Vaši Čokoladni mafini sa leblebijom su spremni.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...