Kapri torta sa malinama

Facebook
Kapri torta sa malinama

Sastojci za korice:

  • 10 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 12 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 100 g rendane crne čokolade

Sastojci za crveni fil:

  • 500 g svežih ili smrznutih malina
  • 300 g šećera
  • 2 dl vode
  • 2 kesice pudinga od malina
  • malo vode da se razmuti puding

Sastojci za žuti fil:

  • 600 ml mleka
  • 10 žumanaca
  • 150 g šećera
  • 3 kašike gusitna
  • 2 kašike brašna
  • 2 kesice Burbon vanile
  • 250 g maslaca

Sastojci za čokoladni preliv:

  • čokoladni preliv:
  • 200 g crne čokolade
  • 70 g maslaca
  • 3 kašike ulja

Sastojci za čokoladni šlag:

  • čokoladni šlag:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 ml mleka
  • 200 g crne čokolade

Priprema – Kapri torta sa malinama:

  1. korak – Kora: 5 belanaca dobro umutiti sa 5 kašika šećera, pa pažljivo umešati 1 prosejanu kašiku brašna, 6 kašika samlevenih oraha i 50 g narendane crne čokolade. Pošto su korice tanke, pažljivo peći dve korice u kalupu 22×35 (možete ispeći jednu koru od cele količine, pa preseći na pola kada se prohladi).
  2. korak –  Crveni fil: Ušpinovati 300 g šećera sa 2 dl vode, ali ne previše, pa dodati 500 g malina. One se relativno brzo raspadnu, a tada dodati prethodno rastvorena dva pudinga od malina. Sve lepo umešati i kuvati na srednjoj vatri dok se ne zgusne (ne previše).
  3. korak – Žuti fil: Umutiti 10 žumanaca sa 5 kašika šećera od onih 150g, sve to razmutiti sa malo mleka od onih 600 ml, pa dodati 3 kašike gustina i 2 kašike prosejanog brašna, pa skuvati u 600 g preostalog mleka koje je stavljeno da se kuva. Stalno mešati žičanom mutilicom da se ne bi stvorille grudvice. Na kraju u vruć fil dodati 2 kesice Burbon vanile. Kada se fil ohladi do kraja dodavati ga postepeno u prethodno penasto umućen maslac. Sve lepo sjediniti i mutiti još malo do kremaste strukture.
  4. korak – Čokoladni premaz: 200 g čokolade rastopiti sa 70 g maslaca, pa dodati 3 kašike ulja. Dobro umešati i sjediniti i ostaviti da se prohladi pre premazivanja preko žutog fila.
  5. korak – Filovanje: Na koricu prvo premazati polovinu smese od crvenog fila. Zatim preko premazati  polovinu količine žutog fila, a preko žutog čokoladni premaz. Postupak ponoviti: korica, crveni fil, žuti, pa čokoladni fil. Ostaviti tortu da se hladi.
  6. korak: Crnu čokoladu izlomiti na sitne kockice i staviti u sud za mućenje. U posebni sud staviti mleko i slatku pavlaku, staviti na ringlu i ostaviti da proključa. Skloniti odmah sa vatre i preliti čokoladu, pa mešati konstantno dok se čokolada ne istopi. Prvo prohladiti, a zatim staviti u frižider da se dobro stegne. Umutiti i premazati tortu. Ukrasiti svežim malinama.

Vaša Kapri torta sa malinama je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...