Kinder torta

Facebook
kinder torta

Screenshot from 2015-09-23 14:28:51   120 min.

Sastojci za koru:

  • 7 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 1  i 1/2 kašika sirćeta
  • 100 gr seckanih lešnika

Sastojci za krem:

  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • 4 pudinga od vanile
  • 200 gr crne čokolade
  • 2-3 kašike ulja

Dodatni sastojci:

  • 300 gr eurokrema
  • plazma keks u komadu
  • 250 gr šlag krema
  • 1 margarin
  • mleko za umakanje keksa i za šlag

Priprema – Kinder torta:

  1. korak: Umutiti belanca sa postepenim dodavanjem šećera. Pred kraj mućenja dodati sirće i umutiti još malo. Na papir za pečenje rasporediti seckane lešnike. Umućeni belanac rasporediti preko lešnika što ravnije, da debljina bude približno oko 4-5 cm.
  2. korak: Rernu zagrejte na 200 °C , zatim stavite koru da se peče i smanjite na 150 °C. Pecite na toj temperaturi desetak minuta, a onda smanjite na 120 °C i sušite koru još 40-50 minuta, a po potrebi i duže. Možete ostaviti koru u isključenoj rerni da se ohladi.
  3. korak: Pečenu koru izvaditi iz rerne, staviti poslužavnik preko nje i zajedno okrenite tako da vam lešnicu sada budu sa gornje strane.
  4. korak: Eurokrem zagrejati i promešati, zatim premazati preko lešnika tj. kore.
  5. korak: Skuvati 850 ml mleka sa šećerom. Kada mleko provri sipati predhodno umućena žumanca, puding i ostatak mleka.
  6. korak: Skuvati fil, skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin, a onda ga podeliti na pola. Jednu polovinu krema premazati preko eurokrema.
    U zagrejano mleko umakati plazma keks i ređati preko vanil kreme. U drugi deo vanil kreme dodati čokoladu, koju ste pre toga istopili sa 2-3 kašike ulja.
  7. korak: Umutiti šlag i naneti ga preko torte. Kinder torta se može ukrasiti po želji.

Vaša kinder torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...