Kremasta torta od sira

Facebook
Kremasta torta od sira

Screenshot from 2015-09-23 14:28:51   150 min.

Sastojci – Kremasta torta od sira:

  • 110 g rastopljenog putera
  • 2 šolje mlevenog keksa
  • 2 kašike šećera (ukoliko keks nije sladak)
  • 450 g mascarponea, sobne temperature
  • 1 i 1/4 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 5 velikih jaja, sobne temperature
  • 450 g krem sira, sobne temperature

Priprema – Kremasta torta od sira:

  1. korak: Zagrejte rernu na 190 °C. Pomešajte puter, mleveni keks i šećer. Pritisnite smesu na dno okrugle tepsije (veličine 23-24 cm) i pečite oko 10 minuta. Potpuno ohladite pre dodavanja nadeva.
  2. korak: Zagrejte rernu na 160 °C . Izmiksujte šećer i krem sir dok nije glatko. Dodajte ekstrakt od vanile i jaja, jedno po jedno, dok sve nije pomešano i glatko. Umešajte mascarpone i opet sve izmiksujte. Izlijte na podlogu. Tepsiju sa tortom stavite u veću tepsiju i sipajte toplu vodu do pola visine tepsije u kojoj je torta.
  3. korak: Pečite 55 minuta na 160 °C. Isključite rernu i ostavite tortu u njoj još 20-30 minuta dok se sredina torte ne stisne.
  4. korak: Izvadite tortu iz vode i potpuno ohladite. Kada se kremasta torta od sira ohladila, stavite je u frižider preko noći ili dok ne postane hladna pre serviranja.

Vaša kremasta torta od sira je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...