Sastojci – Kremasta torta od sira:
- 110 g rastopljenog putera
-
2 šolje mlevenog keksa
-
2 kašike šećera (ukoliko keks nije sladak)
-
450 g mascarponea, sobne temperature
-
1 i 1/4 šolje šećera
-
1 kašičica ekstrakta od vanile
-
5 velikih jaja, sobne temperature
-
450 g krem sira, sobne temperature
Priprema – Kremasta torta od sira:
- korak: Zagrejte rernu na 190 °C. Pomešajte puter, mleveni keks i šećer. Pritisnite smesu na dno okrugle tepsije (veličine 23-24 cm) i pečite oko 10 minuta. Potpuno ohladite pre dodavanja nadeva.
- korak: Zagrejte rernu na 160 °C . Izmiksujte šećer i krem sir dok nije glatko. Dodajte ekstrakt od vanile i jaja, jedno po jedno, dok sve nije pomešano i glatko. Umešajte mascarpone i opet sve izmiksujte. Izlijte na podlogu. Tepsiju sa tortom stavite u veću tepsiju i sipajte toplu vodu do pola visine tepsije u kojoj je torta.
- korak: Pečite 55 minuta na 160 °C. Isključite rernu i ostavite tortu u njoj još 20-30 minuta dok se sredina torte ne stisne.
- korak: Izvadite tortu iz vode i potpuno ohladite. Kada se kremasta torta od sira ohladila, stavite je u frižider preko noći ili dok ne postane hladna pre serviranja.
Vaša kremasta torta od sira je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!