Sastojci – Mango torta sa limetom:
- 1 limeta, sitno narendan mesnati deo i sok
- 250 g mesnati deo manga, sitno iseckan (od 1 manga srednje veličine)
- 2 jaja
- 125 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g maslaca, i još malo za podmazivanje
- 200 g kaster šećera
- 75 g šećera u granulama
Priprema – Mango torta sa limetom:
- korak: Zagrejati rernu na 170 °C, gasnu na 3. Premazati dno i stranice kalupa za cheesecake mekim maslacem. Ne treba da se obloži papirom za pečenje.
- korak: U činiji umutiti maslac i kaster šećer s mesnatim delom limete. Dodati jaja jedno po jedno, dobro promešati nakon dodavanja svakog jajeta.
- korak: Prosejati brašno i prašak za pecivo i pomešati ih sa smesom. Umešati mesnati deo manga i sipati u pripremljeni kalup.
- korak: Staviti u rernu i peći 50 do 60 minuta, sve dok ražanj uboden u sredinu ne bude čist kad se izvuče.
- korak: U međuvremenu, u maloj činiji pomešati šećer u granulama i sok od limete.
- korak: Kad se torta ohladi, izvaditi je iz rerne, ražnjem napraviti rupe na površini torte, zatim kašikom naneti slatki sok. Dok se torta hladi, sok će se pretvoriti u zanimljiv hrskavi preliv.
- korak: Kad se torta ohladi do sobne temperature, malim, oštrim nožem odvojiti ivice torte, zatim otvoriti i ukloniti stranicu kalupa.
- korak: Nožem za premazivanje odvojiti tortu od dna kalupa i staviti na tacnu ili postolje za tortu.
Vaša Mango torta sa limetom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!