Mango torta sa limetom

Facebook
mango-torta-sa-limetom

Sastojci – Mango torta sa limetom:

  • 1  limeta, sitno narendan mesnati deo i sok
  • 250 g mesnati deo manga, sitno iseckan (od 1 manga srednje veličine)
  • 2  jaja
  • 125 g običnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g maslaca, i još malo za podmazivanje
  • 200 g kaster šećera
  • 75 g šećera u granulama

Priprema – Mango torta sa limetom:

  1. korak: Zagrejati rernu na 170 °C, gasnu na 3. Premazati dno i stranice kalupa za cheesecake mekim maslacem. Ne treba da se obloži papirom za pečenje.
  2. korak: U činiji umutiti maslac i kaster šećer s mesnatim delom limete. Dodati jaja jedno po jedno, dobro promešati nakon dodavanja svakog jajeta.
  3. korak: Prosejati brašno i prašak za pecivo i pomešati ih sa smesom. Umešati mesnati deo manga i sipati u pripremljeni kalup.
  4. korak: Staviti u rernu i peći 50 do 60 minuta, sve dok ražanj uboden u sredinu ne bude čist kad se izvuče.
  5. korak: U međuvremenu, u maloj činiji pomešati šećer u granulama i sok od limete.
  6. korak: Kad se torta ohladi, izvaditi je iz rerne, ražnjem napraviti rupe na površini torte, zatim kašikom naneti slatki sok. Dok se torta hladi, sok će se pretvoriti u zanimljiv hrskavi preliv.
  7. korak: Kad se torta ohladi do sobne temperature, malim, oštrim nožem odvojiti ivice torte, zatim otvoriti i ukloniti stranicu kalupa.
  8. korak: Nožem za premazivanje odvojiti tortu od dna kalupa i staviti na tacnu ili postolje za tortu.

Vaša Mango torta sa limetom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...