Medeno srce torta

Facebook
Medeno srce torta

Sastojci – Medeno srce torta:

  • 11 kašika šećera
  • 1 kg posnog keksa
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kg medenog srca (ređati tako da nemate praznine između)
  • 1,5 l gaziranog soka od pomorandže (najbolje Fanta sok) + 1 l za natapanje keksa i medenih srca
  • 5 pudinga od vanile
  • 500 g margarina
  • 4 kašike gustina

Priprema – Medeno srce torta:

  1. korak: Odvojiti sok od 1,5 l, pa razmutiti puding i gustin, a preostali sok ostaviti da provri sa 11 kašika šećera i skuvati.
  2. korak: Margarin umutiti penasto sa 250 g šećera i sjediniti s ohlađenim pudingom.
  3. korak: Ređati sledećim redosledom – keks natopljen sokom – fil – medeno srce natopljeno sokom – fil – keks – fil – keks.
  4. korak: Ukoliko se pravi posna varijanta, najbolje preliti čokoladom i posnim šlagom (veličina torte je oko 36 cm x 25 cm).

Vaša Medeno srce torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...