Milka torta

Facebook
Milka torta

Screenshot from 2015-09-23 14:28:51  120 min.

Sastojci za koru:

  • 15 belanaca
  • 30 kašika kristalnog šećera
  • 15 kašika mlevene plazme
  • 15 kašika mlevenih oraha
  • 1/3 praška za pecivo

Sastojci za fil:

  • 1. Fil: 15 žumanaca, 10 kašika kristalnog šećera, 2 dl mleka
  • 2. Fil: 10 kašika secera,  750 ml mleka, 4 kašike gustina, 4 kašike brašna, 1 margarin od 250 gr
  • 3. Fil: 300 gr plazma keksa, 2 dl mleka, 150 gr bele milka čokolade, 150 gr crne milka čokolade

Priprema kore:

  1. korak: Umutiti penasto 5 belanaca bez šećera, a zatim postepeno dodati 10 kašika šećera.
  2. korak: Kada se umuti dodati 5 kašika mlevenih oraha, 5 kašika plazma keksa, i malo praška za pecivo.
  3. korak: Sipati u pleh (dilmenzija 35cm×35cm) obložen papirom za pečenje i ispeći koru na temperaturi od 180 °C, 20 do 25 minuta. 
  4. korak: Postupak ponoviti jos 2 puta.

Priprema 1. fila:

  1. korak: Umutiti 15 žumanca sa 10 kašika šećera, a zatim dodati dodati 2 dl mleka.
  2. korak: Skuvati fil na pari.
  3. korak: Kad fil dobije potrebnu gustinu, skloniti ga da se ohladi.

Priprema 2. fila:

  1. korak: Staviti 700 ml mleka da provri, a zatim mu dodati predhodno razmućen gustin sa šećerom, brašnom i preostalim mlekom, uz neprestano mešanje.
  2. korak: Kad fil dobije potrebnu gustinu, skloniti ga da se ohladi.
  3. korak: U ohlađen fil dodati prerađen margarin.

Priprema 3. fila:

  1. korak: Potopiti 300 gr mlevene plazme sa 2 dl mleka.
  2. korak: Sva 3 fila sjediniti u jedan, pa ih onda podeliti na 3 dela.
  3. korak: U 1. deo dodati 100 gr otopljene crne čokolade, u 2. deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u 3. deo ne dodavati ništa (ostaje žut).

Finalna priprema:

  1. korak: Staviti koru i preko nje premazati 1. filom.
  2. korak: Zatim preko toga staviti opet koru, pa premazati 2. filom.
  3. korak: Na kraju staviti opet koru i preko nje premazati 3. fil glazurom od bele i crne čokolade, a sa strane staviti šlag.
  4. korak: Tortu ostaviti nekoliko sati, najbolje da prenoći u frižideru, kako bi se fino fil stegao, a kore poprimile mekoću i miris.

Vaša milka torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.

Prijatno!

Milka torta 4.75/5 4 glas[a]

Loading Facebook Comments ...