Parfe torta

Facebook
Parfe torta

Sastojci – Parfe torta:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike mlevenih prženih lešnika
  • par kapi ekstrakta vanile
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1,5-2 dl mleka za preliv

Sastojci FIL – Parfe torta:

  • 4 dl mleka
  • 6 žumanaca
  • 100 g šećera
  • kesica burbon vanilin šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 2 kesice želatina
  • 100 g mlevenih prženih lešnika
  • 5 dl pavlake za šlag

Sastojci za dekoraciju:

  • 200 g čokolade

Priprema – Parfe torta:

  1. korak: Umutiti belanca u čvrst sneg, postepeno dodavati šećer i ekstrakt vanile, sve vreme muteći.
  2. korak: Izmešati prosejano brašno s lešnicima i praškom za pecivo, pa lagano mešajući to dodati snegu od belanaca.
  3. korak: Okrugli kalup obima 26 centimetara podmazati i posuti brašnom. Izliti smesu u kalup, poravnati lopaticom i peći 10-ak minuta na 180 stepeni.
  4. korak:  Još vruć biskvit preliti vrelim mlekom.

Priprema FIL – Parfe torta:

  1. korak:  Izmešati žumanca sa obe vrste šećera i malo mleka. Ostatak mleka stavite na vatru.
  2. korak: Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri.
  3. korak: Kad mleko zakuva, smanjiti temperaturu i lagano mešajući žicom ulivati smesu od žumanaca. Kuvati još 2 minuta na laganoj vatri.
  4. korak: U vrelu smesu dodati naseckanu belu čokoladu, mešati dok se ne otopi, potom dodati želatin, neprestano mešajući žicom (može i mikserom). Kad se zgusne, fil prebaciti u drugu posudu da se ohladi.
  5. korak: Pavlaku umutiti u šlag, dodati fil od žumanaca, potom lagano lopaticom umešati mlevene lešnike.
  6. korak: Fil staviti preko biskvita i poravnjati. Tortu ukrasiti po želji, na primer otopljenom čokoladom i jatkicama lešnika ili oraha

Vaša Parfe torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...