Pijana torta

Facebook
Pijana torta

Sastojci za kore – Pijana torta:

  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike ruma
  • 2 štangle čokolade
  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika mlevenih oraha

Sastojci za fil – Pijana torta:

  • 1 tegla kompota od višanja
  • 1 l mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 vanil-šećera
  • 400 g margarina
  • 400 g šećera u prahu
  • 1 ekstakt ruma
  • 400 g čokolade
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 500 g šlaga

Priprema – Pijana torta:

  1. korak: Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera u odgovarajućoj posudi. Preostala 5 belanaca umutiti u čvrst sneg pa sjediniti sa žumancima.
  2. korak: Dodati 5 kašika mlevenih oraha, kašiku ruma, izrendanu štanglu čokolade, pola praška za pecivo, jednu kašiku brašna, pa lagano promešati varjačom. Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh pa ispeći koru na 170 °C. Na isti način ispeći još jednu koru.
  3. korak:  Razmutiti 1 l mleka sa 6 kašika brašna i 2 vanil-šećera pa skuvati na pari dok se ne dobije gusta smesa.
  4. korak: Skloniti smesu sa pare i dodati 8 kašika mlevenih oraha pa ostaviti da se ohladi.
  5. korak: Penasto umutiti margarin sa 400 g šećera u prahu i sjediniti sa prohlađenim filom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i rum te dobro promešati.
  6. korak: Filovati tortu: kora natopljena sokom iz kompota, višnje, fil, šlag, kora natopljena sokom, fil, šlag.

Vaša Pijana torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...