Posna Kinder torta

Facebook

satic   110 min.

Sastojci za jednu koru:

  • 50 g mlevenog posnog plazma keksa
  • 50 g krupnije seckanih lešnika
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 0,5 dl ulja
  • 7 kašika šećera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 dl kisele vode

Sastojci za prvi fil:

  • 300 g šećera
  • 1,5 l sojinog (ili palminog) mleka
  • 4 vanil šećera
  • 1 kašika gustina
  • 220 g pudinga od vanile
  • 250 g posnog margarina
  • 100 g posnog mleka u prahu
  • 100 g posne bele čokolade
  • 100 g posne crne čokolade
  • 100 g sojinog šlaga
  • 1 dl kisele vode

Sastojci za drugi fil:

  • 5 dl kisele vode
  • 300 g sojinog šlaga

Ostali sastojci:

  • 1 dl sojinog (ili palminog) mleka za natapanje piškota
  • 300 g posnog plazma keksa za drugu koru
  • 300 g posnog krema

Priprema – Posna Kinder torta:

  1. korak: Pomešati u činiji sve sastojke za koru, osim krupnije mlevenih lešnika, pa sjediniti sve sa kašikom.
  2. korak: Pleh (dimenzija 35cm×25cm) obložiti papirom za pečenje, pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lešnike. Preko njih polako sipati smesu za koru, formirati koru i peći je u zagrejanoj rerni na 200°C 15 min.
  3. korak: Na isti način napraviti još jednu koru. Svaku koru premazati sa po 150 g posnog krema.
  4. korak: Za prvi fil staviti 1,3 dl mleka da provri sa šećerom i vanil šećerom, a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.
  5. korak: U mleku koje vri skuvati puding. Kada se ohladi (da bude mlak) dodati prethodno izmućen margarin.
  6. korak: Posebno umutiti i 100 g sojinog šlaga sa kiselom vodom, pa i njega dodati u fil, pa polako sjediniti, a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.
  7. korak: U 1/3 fila dodati 100 g otopljene posne bele čokolade i 100 g palminog mleka u prahu (ili sojinog), pa sve sjediniti mikserom.
  8. korak: U 2/3 fila dodati 100 g otopljene posne crne čokolade, pa sjediniti sa mikserom.
  9. korak: Za drugi fil izmutiti sojin šlag sa kiselom vodom.
  10. korak: Posna kinder torta treba se filovati na sledeći način: prva kora premazana sa kremom, 1/2 crnog fila, šlag. Za drugu koru poređati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako sojino ili palmino mleko.
  11. korak: Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom čokoladom, pa šlag. Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom, tako da krem bude sa donje strane.
  12. korak: Sa ostatkom crnog krema premazati celu tortu, a sa ostatkom šlaga dekorisati.

Vaša posna Kinder torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...