Posna srpska torta

Facebook
Posna srpska torta

satic   120 min.

Sastojci – Posna srpska torta:

  • 650 g šećera
  • 120 g kakaoa
  • ekstrat od maline
  • 500 g mlevenih oraha
  • pekmez od kajsije

Priprema – Posna srpska torta:

  1. korak: Skuvati gušće 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orase.
  2. korak: Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.
  3. korak: Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.
  4. korak: Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.
  5. korak: Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.

Priprema glazure:

  1. korak: Skuvati 150 gr šećera, a zatim dodati 100 gr kakaoa.
  2. korak: Izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.

Vaša Posna srpska torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...