Posna torta od jagoda

Facebook
Posna-torta-od-jagoda

Sastojci – Posna torta od jagoda:

  • 1,2 l gustog soka od jagode
  • 3 kesice pudinga od jagode
  • 1 kg posnog mlevenog keksa
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g zamrznutih jagoda
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 1 l vode
  • 2 kesice biljnog šlaga

Priprema – Posna torta od jagoda:

  1. korak: U 800 ml soka od jagode skuvati puding i ohladiti ga. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa polovinu sjediniti s pudingom i u to umešati usitnjene jagode.
  2. korak: Puding od karamele skuvati s vodom i kada se ohladi, umešati preostali umućen maslac.
  3. korak: Keks natopiti preostalim sokom. U kalup za tortu staviti red natopljenog keksa, preko naneti fil s jagodama i staviti da se malo stegne.
  4. korak: Potom preko fila naneti drugi sloj keksa i sve premazati filom od karamela.
  5. korak: Celu tortu premazati umućenim šlagom sa dodatkom soka od jagode.

Vaša Posna torta od jagoda je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...