Posna torta od voća

Facebook
Posna torta od voća

Sastojci – Posna torta od voća:

  • 1,2 l gustog soka od jagode
  • 2 kesice biljnog šlaga
  • 3 kesice pudinga od jagode
  • 1 kg posnog mlevenog keksa
  • 3 kesice pudinga od karamele
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 300 g zamrznutih jagoda
  • 1 l vode

Priprema – Posna torta od voća:

  1. korak: U 800 ml soka od jagode skuvati puding i ohladiti ga. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa polovinu sjediniti s pudingom i u to umešati usitnjene jagode.
  2. korak: Puding od karamele skuvati s vodom i, kada se ohladi, umešati preostali umućen maslac.
  3. korak: Keks natopiti preostalim sokom. U kalup za tortu staviti red natopljenog keksa, preko naneti fil s jagodama i staviti da se malo stegne.
  4. korak: Potom preko fila naneti drugi sloj keksa i sve premazati filom od karamela.
  5. korak: Celu tortu premazati umućenim šlagom sa dodatkom soka od jagode.

Vaša Posna torta od voća je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...