Posna torta sa kruškama

Facebook
Posna torta sa kruškama

Sastojci za suve kore:

  • 1 šolja griza
  • 1 šolja kokosovog brašna
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašičice kakaa

Sastojci za fil:

  • 1 kg rendane jabuke
  • 3 veće kruške
  • 2 pudinga
  • posni šlag

Priprema – Posna torta sa kruškama:

  1. korak: Sve sastojke za suvu koru sastavi i podeliti na 3 dela.
  2. korak: Jabuke oguliti, izrendati i prodinstati sa jednom kašikom šećera nekoliko minuta, toliko da puste vodu, i još koji minut dinstati.
  3. korak: Kruške iseći na tanke kriške. Staviti ulje u tepsiju i posuti brašnom (ili staviti pek papir ali ga jos malo pouljiti).
  4. korak: Prvi suvi deo posuti po dnu tepsije, ravnomerno kašikom izravnati, pa preko polovinu dinstanih jabuka, pa opet suvu smešu, pa jabuke, pa na kraju treću suvu smesu (i nju malo pouljiti odozgo).
  5. korak: Peći 40 minuta na 200 °C. Kada je pečeno, odmah po vrhu poredati kruške, a zatim skuvati 2 pudinga na 0,5l vode i 4 kašike šećera.
  6. korak: Kada je kuvan puding, i njega odmah vrućeg preliti preko vruće torte.
  7. korak: Ostaviti da se torta ohladi, a onda premazati sa posnim šlagom.

Vaša Posna torta sa kruškama je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...