Ruska torta sa orasima

Facebook
Ruska torta sa orasima

Sastojci za biskvit:

  • 400 g mlevenih oraha
  • 10 belanca
  • 400 g šećera
  • 2 vanilina šećera

Sastojci za krem:

  • 4 kremfixa za šlag
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 l slatke pavlake
  • 2 vanilina šećera

Ostali sastojci:

  • 150 g prženih i sitno naseckanih lešnika

Priprema – Ruska torta sa orasima:

  1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
  2. korak: U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
  3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
  4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
  5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
  6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.

Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...