Sastojci:
- 9 komada belanaca
- 3 komada zumanca
- 3 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mlevenog keksa
- 2 kašike pekmeza od kajsije
- 10 kašika šećera
- 100 g čokolade
Sastojci za fil:
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 6 komada žumanca
- 250 g margarina
- 200 g čokolade
- 50 g seckanog lešnika
Sastojci dodatak:
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 250 g šlaga
Priprema – Sladoled torta:
- korak: Izmutiti belanaca, dodati kašiku po kašiku šećera, zatim brašno, žumanca, mleveni keks, ulje i pekmez. Sipati testo u podmazan pleh i staviti da se peče.
- korak: Ispečenu koru premazati istopljenom čokoladom.
- korak: Staviti 900 ml mleka sa šećerom da se kuva. Izmutiti 100 ml mleka sa pudingom i žumancima. Kad mleko provri, ukuvati puding sa žumancima i ostaviti da se ohladi.
- korak: Kad se fil ohladi sjediniti ga sa margarinom i podeliti na dva dela. U jedan deo sipati istopljenu čokoladu (100 g). Drigih 100 g čokolade istopiti i pomešati sa seckanim lešnikom.
- korak: Ređati fil kašikom na koru, naizmenično, jednu kašiku braon fila, a pored njega kašiku žutog fila. Izmedju filova preliti istopljenom cokoladom i lesnikom. Fil poravnati nozem.
- korak: Istopiti čokoladu sa uljem pa preliti preko torte. Šlag izmutiti i ukrasiti tortu.
Vaša Sladoled torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!