Torta bez šećera

Facebook
Torta bez šećera

Sastojci – Torta bez šećera:

  • 2 zrele banane
  • 2 jajeta
  • 2/3 šoljice ulja
  • 2/3 šoljice mleka
  • 1 šoljica brašna bez glutena
  • 1 šoljica borovnica
  • 1/2 šoljice tamne čokolade sa više od 70% kakaoa
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • malo kokosa (po želji)

Priprema – Torta bez šećera:

  1. korak: Zagrejte rernu na 175 °C
  2. korak: Odvojte žumanca i belanca u dve posude. Belanca malo posolite i umutite u čvrst sneg. U žumanca dodajte ulje, mleko i dve banane koje ste prethodno zgnječili viljuškom. Sve to promešajte i postepeno dodavajte prosejano brašno bez glutena (možete koristiti i pšenično brašno), kakao i prašak za pecivo.
  3. korak: U smesu u nekoliko navrata dodajte izmiksana belanca i lagano promešajte mutilicom.
  4. korak: Na kraju dodajte tamnu čokoladu izlomljenu na kockice, i borovnice, te pažljivo promešajte mutilicom
  5. korak: Stavite papir za pečenje i izlijte smesu u kalup za torte. Tortu pecite u rerni oko 60 minuta. Po želji, tortu pospite kokosom kada je izvadite iz rerne.

Vaša zdrava Torta bez šećera je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...