Sastojci – Torta duginih boja:
- 370 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 230 g putera ili margarina
- 500 g šećera
- 5 belanaca
- 1 kašičica ekstakta vanile
- 3,5 dl mleka
- Boja za kolače – crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava i ljubičasta
Sastojci za fil:
- 375 g šećera u prahu
- 230 g putera ili margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika pavlake
Priprema – Torta duginih boja:
- korak: Uključiti rernu na 180 stepeni.
- korak: Dobro promešati sve suve sastojke za biskvit – brašno, prašak za pecivo i so. U drugu posudu sipati omekšali puter i šećer i promešajte. Postepeno dodati belanca, a zatim i vanilu i mleko. Mešati dok se svi sastojci lepo ne spoje.
- korak: Dodati polovinu smese sa brašnom tečnim sastojcima, promešati, a zatim polako dodati i ostatak suvih sastojaka.
- korak: Gotovu smesu podeliti na onoliko delova koliko planirate različitih kora u boji i dodajte jestive boje.
- korak: Svaku koru u boji peći oko 15 minuta. Čačkalicom proverite da li je kora pečena.
Priprema fila:
- korak: Umutiti šećer u prahu, puter, pavlaku i vanilu dok se ne dobije lagana masa. Ako vam se čini da je previše redak fil, dodati još šećera u prahu.
- korak: Ređati ohlađene kore u boji jednu preko druge, a između njih filovati belim umućenim filom.
- korak: Ostatkom belog fila nafilovati celu tortu i dekorišite po želji.
Vaša Torta duginih boja je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!