Sastojci za biskvit:
- 8 komada jaja
- 8 kašičica šećera
- 16 kašičica mlevenih oraha
Sastojci za krem:
- 8 komada jaja
- 8 kašičica šećera
- sok od 4 limuna
- 250 g maslaca
Ostali sastojci:
- sok od 4 limuna (natopiti biskvit)
- korica od 4 limuna za dekoraciju
Priprema – Torta od limuna:
- korak: Odvojiti žumanca od belanca, u žumance dodati šećer, i miksirati dok se ne dobije lepa jednolična masa i dok se šećer ne rastopi.
- korak: U smesu dodati mlevene orahe. Sve dobro pomešati i dodati umiksiran sneg od belanca. Sipati ga u kalup i peći u pećnici na 175 °C 40 minuta.
- korak: Kad se ohladi prerezati na 3 dela, te svaki deo biskvita malo natopiti sa sokom od limuna ili limete te puniti kremom.
- korak: Premazati tortu sa svih strana i posuti ribanom koricom od limuna ili limete.
Priprema krema:
- korak: Jaja, šećer i sok od limuna ili kombinacija limun – limeta tući na pari i kad se zgusne maknuti sa pare i staviti hladiti.
- korak: U hladnu kremu dodati maslac, te mikserom pomešati u jednoličnu masu.
- korak: Ako je krema na izgled pretvrda, malo je razrediti sokom.
Vaša Torta od limuna je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!