Torta sa bananama i karamelom

Facebook
Torta sa bananom i karamelom

Sastojci za karamel:

  • 100g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 400g dugotrajnog mleka

Sastojci za koru:

  • 150 g mlevenog integralnog keksa
  • 230 g oraha
  • 75 g putera
  • 3 velike banane
  • 250 ml slatke pavlake
  • kakao prah

Sastojci za karamel preliv:

  • 125 g putera
  • 125 g žutog šećera
  • 125 ml kokosovog mleka

Priprema:

  1. korak: Na tihoj vatri u teflonskom tiganju sjediniti šećer i puter. Mešati dok se masa ne izjednači.
  2. korak: Dodati dugotrajno mleko, i sačekati da masa provri. Neprestano mešati. Kada se masa zgusne i oseti miris karamela, skloniti sa vatre i sačekati da se ohladi.
  3. korak: Orahe prepoloviti i pomešati sa mlevenim keksom. Dodati istopljeni puter i mešati dok se masa ne izjednači.
  4. korak: Masu staviti u kalup za kore prečnika 25 cm i rasporedite je ravnomerno.
  5. korak: Banane iseći na kolutove i dodati karameli. Promešati da bi se smesa izjednačila, potom je rasporediti preko kore od keksa.
  6. korak: Staviti u frižider na pola sata.
  7. korak: Kada se pita ohladi, umutiti slatku pavlaku pa njome premazati pitu.
  8. korak: Ostatak oraha i kakao u prahu iskoristiti za dekoraciju.
  9. korak: Pri pripremi karamel preliva, pomešati puter, šećer i kokosovo mleko u tiganju na vatri srednje jačine. Sačekati da provri i kuvati od 3 do 4 minuta, dok se ne zgusne i dobije zlatno braon boju.
  10. korak: Servirati parče preliveno karamelom.

Vaša Torta sa bananama i karamelom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

 

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...