Sastojci – Torta sa slatkim sirom u štrudli:
- 400 g posnog neslanog sira
- 4 žumanceta
- 60 g šećera
- 300 g lisnatog testa
- 2 belanceta
- 200 g džema od jabuka
- 100 ml pavlake
- 100 ml mleka
- 150 g džema od šljiva
- kašika naseckane pomorandžine kore
- 60 g putera
- 30 g prezli
- 2 kašike šećera u prahu
- 2 jaja
Priprema – Torta sa slatkim sirom u štrudli:
- korak: Žumanca i 30 g šećera mutiti dok se ne dobije glatka smesa, pa dodati koru pomorandže i sir. Belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg.
- korak: Rernu zagrejati na 180 °C. Komade lisnatog testa premazati rastopljenim puterom.
- korak: Preko staviti prezle, pa fil sa sirom premazati po donjoj polovini, ali ostaviti nenamazano 2 cm na krajevima.
- korak: Džem od šljiva i džem od jabuka pomešati, staviti preko mase od sira, umotati testo, i pritisnuti krajeve.
- korak: Urolano testo saviti u obliku puža u podmazanom kalupu, pa peći 50-60 minuta.
- korak: Preostale sastojke pomešati, pa time preliti kolač posle 15 minuta i zapeći.
Vaša Torta sa slatkim sirom u štrudli je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!