Korisni trikovi za poslastice

pravljenje.torti.kolača

Oduševite ukućane i goste savršeno pripremljenim poslasticama. Poslušajte naše savete i trikove i pripremajte savršene torte i kolače za Vas i Vaše drage osobe.

U nastavku ovog teksta predstavljamo Vam 14 fenomenalnih saveta, koji Vam mogu dosta olakšati pravljenje poslastica, a pored toga eto i prilike da još više nadogradite Vaše kulinarske veštine.

1. Kako pripremiti za pečenje kalup za torte?

Sloj masnoće i mrvica ili brašna u kalupu za torte biće čvršći ako namašćen i pobrašnjen kalup stavite u frižider dok pripremate testo.

2. Kako ravnomerno ohladiti pečene kolače?

Ispečene kolače preselite na čeličnu rešetku kako bi se ravnomerno hladili tako što će svuda da struji vazduh.

3. Kako zagrejati masnoću i čokoladu za kolače?

Masnoću i čokoladu za kolače zagrevajte na pari.

4. Kakvo mleko treba koristiti kod pripreme kolača?

Mleko koje stavljate u neki kolač uglavnom se prethodno prokuva. Iskoristite to zagrevanje da mleku dodate ukus i miris zavisno od vrste kolača – vanilu, limunovu ili pomorandžinu koricu, neki liker.

pravljenje torti i kolača

5. Koje posude nisu dobre za mućenje belanaca?

Izbegavajte plastične posude kada mutite belanca. Masnoće prianjaju uz plastiku, što može smanjiti volumen belanaca.

6. Koliko dugo treba čuvati kolače s filom u frižideru?

Kolače s filom čuvajte u frižideru najviše 3 dana.

7. Na koji ćete način lako odvojiti kolač od kalupa?

Kolač ćete lako odvojiti od ivice kalupa ako ih najpre dobro namastite pa pospete brašnom i mrvicama, a tek tad ulijete testo spremno za pečenje.

8. Šta učiniti pre premazivanja torte čokoladnom glazurom?

Pre nego što tortu prelijete čokoladnom glazurom, premažite je marmeladom od propasiranog voća da testo ne upije glazuru.

pravljenje.torti.kolača

9. Kada nastaju grudvice u testu ili filu?

Fil ili testo imaće grudvice ako sastojci nisu podjednake temperature. Grudvice pokušajte da “razbijete” tako da fil zagrevate na vodenoj pari i mešate električnim mikserom.

10. Kako dobiti sjajnu površinu kolača?

Sjajnu površinu kolač može dobiti ako ga obilno posipate šećerom u prahu pet minuta pre isteka vremena predviđenog za pečenje i zatim ga vratite u već zagrejanu rernu. Malo duže pečenje čak će ga donekle i karamelizovati pa tako dodati još jedan ukus.

11. Kako kombinovati poslastice s ostalim delovima jelovnika?

Pri sastavljaju jelovnika pažljivo birajte slatkiše tako da teži i hranjiviji budu nakon laganih jela, a lagani nakon obilnog, teškog obroka i u načelu posle kasne večere.

12. Kako poslužiti poslastice koje se jedu kašičicom?

Slatkiši koji se jedu kašičicom na sto dolaze u činijama. Ako je predviđen preliv ili fil uz takve slatkiše, ponudite ga u posebnoj činiji s dubljom kašičicom.

13. Kako preliti sitne kolače čokoladnom glazurom?

Ukoliko želite da glazurom prelijete sitne kolače, viljuškom ih umočite u glazuru, a zatim ih položite na rešetku da se ocede.

14. Koje piće ponuditi uz poslastice?

Uz slatkiše ponudite slatkasto vino, prošek ili šampanjac.

————————————————————————–

Ostale Slatke vesti, možete pogledati na sledećem linku.

Redakcija sajta ReceptiZaTorte.rs

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>