Saher torta

Facebook
Saher torta

Sastojci za koru:

  • 150 g maslaca
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 6 jaja
  • 140 g čokolade
  • 120 g šećera
  • 150 g brašna

Sastojci za fil:

  • đžem od kajsije

Sastojci za glazuru:

  • 75 ml slatke pavlake
  • 20 g maslaca
  • 150 g tamne kvalitetne čokolade

Priprema – Saher torta:

  1. korak: Umutite maslac sa šećerom  u prahu i vanilom, pa u to dodajte jedno po jedno žumance stalno muteći. Kad se smesa sjedini, dodajte rastopljenu čokoladu i promešajte.
  2. korak: Posebno umutiti preostala belanca sa šećerom i umešajte ih u smesu od žumanca.  Na kraju dodajte brašno i polako promešajte žicom.
  3. korak: Testo sipajte u podmazani kalup i pecite oko 55 minuta na 170 °C .
  4. korak: Ohlađenu koru presecite na pola i premažite je sa malo zagrejanog džema. Poklopite drugom polovinom i premažite džemom celu tortu. Ostavite tortu da se malo prosuši, a zatim prelijte glazurom od čokolade.

Vaša Saher torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Saher torta 5.00/5 1 glas[a]

Loading Facebook Comments ...