20 min.
Sastojci – Brza torta od šargarepe:
- 2 jajeta
- 2 kašičice arome vanile
- 200 g braon šećera
- 140 ml ulja
- 300 g šargarepe
- 175 g brašna
- 50 g mlevenih badema ili oraha
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta u prahu
- ½ kašičice karadamona u prahu
- prstohvat soli
Priprema – Brza torta od šargarepe:
- korak: Zagrejati rernu na 180-200 C.
- korak: Oljuštiti i narendati šargarepu što sitnije i ostavite po strani.
- korak: Umutiti jaja sa šećerom, dodati aromu vanile i mutiti dok se sve lepo ne sjedini, a zatim dodati ulje, narendanu šargarepu i ponovo dobro promešati.
- korak: U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamon i mlevene bademe (orahe), a zatim dodati to u smesu sa šargarepom i dobro izmešati drvenom varjačom.
- korak: Izliti smesu u okrugli kalup, prečnika 26cm, a zatim peći u rerni oko 35-40 minuta. Da bi se proverilo da li je kolač pečen, zabosti čačkalicu i ukoliko je čista kada se iyvuče Brza torta od šargarepe je gotova.
- korak: Kada se malo prohladi, jednostavno je prevrnuti na tacnu na kojoj se služi.
- korak: Napraviti glazuru tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i maskarponeom, a zatim smesu ostaviti da se malo ohladi i stegne u frižideru. Premazati tortu od šargarepe glazurom i poslužiti.
Napomena: Brzu tortu od šargarepe možete napraviti i nekoliko dana ranije, čuvati je u frižideru u vakumiranoj posudi, a glazuru napraviti neposredno pre serviranja. Kako torta bila još ukusnija, dodajte u testo bilo koje suvo voće (seckane kajsije, suvo gožđe, brusnice…), rendani marcipan ili orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe…).
Vaša Brza torta od šargarepe je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!