Sastojci za čokoladni miks za kore:
- 1 i 3/4 šolje šećera
- 1/2 šolje kakaa
- 1 i 3/4 šolje višenamenskog brašna
- 1/3 šolje mleka u prahu
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
Sastojci za fil:
- 1 kg svežih jagoda
- 30 Kit Kat čokoladica (za tortu prečnika 20 cm)
- 3-4 šolje slatke pavlake
- 1/2 šolje šećera
- 4 kašike kakaa
Priprema – Kit Kat torta sa jagodama:
- korak: Testo od čokoladnog miksa za tortu umesite, koje potom treba da ispečete u plehu prečnika 20 cm. Nakon pečenja ga presecite na dva dela (ne moraju biti ravnomerni).
- korak: Pavlaku, šećer i kakao pomešajte i miksujte u činiji, sve dok se ne dobije čvrst krem.
- korak: Preko prve kore nanesite špatulom tanak sloj krema. Oko 7 jagoda krupno isecite i ravnomerno ih rasporedite preko fila. Prekrijte ih još jednim slojem krema i preko postavite drugu koru.
- korak: Preostali krem koristite tako što ćete ga premazati po bočnim stranama torte, sve dok cela torta ne bude prekrivena tankim slojem fila.
- korak: Pritisnite bočne stranice torte u krug Kit Ket čokoladicama. Kit Kat torta se odozgo može napuniti svežim jagodama.
Vaša kit kat torta sa jagodama je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!