Lubenica torta

Facebook
Lubenica torta

Sastojci za koru – Lubenica torta:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna

Sastojci za fil – Lubenica torta:

  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 10 kašika gustina
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera
  • sok od jednog limuna
  • 250 g žele bombona
  • 3 štangle čokolade
  • 2 kesice vanilin šećera
  • ekstrat od maline
  • 150 g suvog grožđa

Priprema – Lubenica torta:

  1. korak: Staviti da se kuva 1 l mleka. Posebno umutiti 8 kašika šećera i 10 kašika gustina pa dodati u mleko.
  2. korak: Mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa šporeta. Posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera.
  3. korak: Umešati margarin sa gustinom i mlekom. Zatim fil podeliti na tri jednaka dela.
  4. korak: U jedan deo staviti sok od jednog limuna i 250 g žele bombona, u drugi staviti 3 štangle čokolade i 2 kesice vanile, a u treći staviti ekstrakt od maline i 150 g suvog grožđa.
  5. korak: Koru izvaditi iz tepsije pa staviti u okruglu duboku činiju.
  6. korak: Poređati filove sledećim redom. Prvo beli fil, zatim crveni i na kraju smeđi.
  7. korak: Staviti tortu u frižider da se hladi.
  8. korak: Kad se ohladila prevrnuti tortu iz činije na tanjir, umutiti šlag i premazati je.

Vaša Lubenica torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...