Sastojci za koru:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
Sastojci za fil:
- 500 ml pavlake
- 2. kesice kremfiksa
- 150 g čokolade
- 200 g mlevenih lešnika
- 200 g marcipana
- 50 g nepečenih i neslanih pistaća
Sastojci za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 100 g crne čokolade
- malo ulja
Priprema – Mocart torta:
- korak: Umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i nastavite sa mućenjem. U to dodajte prethodno umućen maslac sa otopljenom čokoladom i sve izmešajte najmanjom brzinom miksera. Na kraju dodajte brašno i sve polako promešajte žicom.
- korak: Pecite oko 20 minuta na oko 180 stepeni. Kada se ohladi, koru podelite na dva dela.
- korak: Umutite pavlaku sa kremfiksom, dodajte istopljenu čokoladu i lešnike.
- korak: Donju koru nafilujte trećinom fila, preko njega stavite razvučenu koru od marcipana koji ste pomešali sa pistaćima. Preko marcipana stavite drugu trećinu fila, pa drugu koru. Tortu premažite preostalim filom.
- korak: Tortu zaledite, pa je prelijte glazurom od čokolade ili je drugačije dekorišite.
Vaša Mocart torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!