Pijana crnkinja

Facebook
Pijana crnkinja
satic 30 min.

Sastojci za koru – Pijana crnkinja:

  • 3 čaše od 2dl brasna
  • 3 čaše od 2dl  jogurta
  • 2 čaše od 2 dl šećera
  • 1 časa od 2dl ulja
  • 3 pune kašike kakaa
  • 2 kašičice sode bikarbone

Sastojci za fil – Pijana crnkinja:

  • 4 dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica pudinga od čokolade
  • 250 g višanja
  • 5 kašika visnjevače

Sastojci za glazuru – Pijana crnkinja:

  • 150 g čokolade
  • 100 g margarina
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 dl mleka

Priprema biskvita – Pijana crnkinja:

  1. korak:  Pomešati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta.
  2. korak: Smesu sipati u podmazan i brašnom posut najveći pleh od rerne i peći na 180 stepeni.
  3. korak: Kada se biskvit prohladi, vertikalno ga preseći na dva dela.

Priprema fila – Pijana crnkinja:

  1. korak: Dok se peče biskvit, skuvati puding od čokolade u 4 dl zasladjenog mleka.
  2. korak: Donju koru premazati prohladjenim pudingom (ne čekati da se puding potpuno ohladi), pa po njemu rasporediti ocedjene višnje koje su prethodno poprskane sa nekoliko kašika višnjevače.
  3. korak: Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru.

Priprema glazure – Pijana crnkinja:

  1. korak: Otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgušnjava, preliti preko kolača.

Vaša brza kolač – torta Pijana crnkinja je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...