Sastojci za koru – Pijana crnkinja:
- 3 čaše od 2dl brasna
- 3 čaše od 2dl jogurta
- 2 čaše od 2 dl šećera
- 1 časa od 2dl ulja
- 3 pune kašike kakaa
- 2 kašičice sode bikarbone
Sastojci za fil – Pijana crnkinja:
- 4 dl mleka
- 4 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od čokolade
- 250 g višanja
- 5 kašika visnjevače
Sastojci za glazuru – Pijana crnkinja:
- 150 g čokolade
- 100 g margarina
- 3 kašike šećera u prahu
- 1 dl mleka
Priprema biskvita – Pijana crnkinja:
- korak: Pomešati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta.
- korak: Smesu sipati u podmazan i brašnom posut najveći pleh od rerne i peći na 180 stepeni.
- korak: Kada se biskvit prohladi, vertikalno ga preseći na dva dela.
Priprema fila – Pijana crnkinja:
- korak: Dok se peče biskvit, skuvati puding od čokolade u 4 dl zasladjenog mleka.
- korak: Donju koru premazati prohladjenim pudingom (ne čekati da se puding potpuno ohladi), pa po njemu rasporediti ocedjene višnje koje su prethodno poprskane sa nekoliko kašika višnjevače.
- korak: Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna, a onda staviti čokoladnu glazuru.
Priprema glazure – Pijana crnkinja:
- korak: Otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgušnjava, preliti preko kolača.
Vaša brza kolač – torta Pijana crnkinja je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!