Sastojci – Posna Švarcvald torta:
- 2 čaše šećera
- 3 čaše vode
- 1 kašičica soda bikarbone
- 1 kašika krupno mlevenog keksa
- 20 punih kašika brašna
- 2 štangle rendane čokolade
- 4 kašika kakaoa
- 8 kašika ulja
- 6 kašika džema od kajsije
Priprema – Posna Švarcvald torta:
- korak: Pomešati 1 kašičicu soda bikarbone, 20 punih kašika brašna, 3 čaše vode, 2 čaše šećera, 4 kašike kakaoa, 2 štangle rendane čokolade, 1 kašiku krupno mlevenog keksa, 8 kašika ulja, 6 kašika džema od kajsije.
- korak: Podeliti smesu na 4 dela i ispeći 4 kore na papiru za pečenje u plehu (dimenzija 25cm×35 cm).
Priprema prvog fila:
- korak: Na tihoj vatri otopiti (da ne ključa) 0,5 l slatke posne pavlake, 300 g posne čokolade i ohladiti.
- korak: Umutiti 250 g margarina sa 200 g prah šećera i sve sjediniti.
Priprema drugog fila:
- korak: Potrebna je jedna puna tegla višanja koje su dan ranije naprskane sa 10 kapi ekstrakta ruma.
Priprema trećeg fila:
- korak: Umutiti 0,5 l slatke pavlake.
- korak: Filovati sledećim redosledom – kora – čoko fil – višnje – fil od posne slatke pavlake.
- korak: Na zadnju koru se ne stavljaju višnje – samo filovi.
Vaša posna Švarcvald torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!