Sastojci za koru:
- 150 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 jaja
- 140 g čokolade
- 120 g šećera
- 150 g brašna
Sastojci za fil:
- đžem od kajsije
Sastojci za glazuru:
- 75 ml slatke pavlake
- 20 g maslaca
- 150 g tamne kvalitetne čokolade
Priprema – Saher torta:
- korak: Umutite maslac sa šećerom u prahu i vanilom, pa u to dodajte jedno po jedno žumance stalno muteći. Kad se smesa sjedini, dodajte rastopljenu čokoladu i promešajte.
- korak: Posebno umutiti preostala belanca sa šećerom i umešajte ih u smesu od žumanca. Na kraju dodajte brašno i polako promešajte žicom.
- korak: Testo sipajte u podmazani kalup i pecite oko 55 minuta na 170 °C .
- korak: Ohlađenu koru presecite na pola i premažite je sa malo zagrejanog džema. Poklopite drugom polovinom i premažite džemom celu tortu. Ostavite tortu da se malo prosuši, a zatim prelijte glazurom od čokolade.
Vaša Saher torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!