Sastojci za testo:
- 10 belanca
- 300 g šećera
- 1 kašika brašna
- 300 g krupno mlevenog neslanog kikirikija
Sastojci za fil:
- 10 žumanaca
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 100 g crne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 2 čokoladice sa kikirikijem
Sastojci za glazuru:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema – Snickers torta:
- korak: Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti.
- korak: Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne, skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi.
- korak: Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće.
- korak: Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi.
- korak: Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu.
- korak: Tortu možete dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
Napomena: Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kako maslac, pa ukoliko belu čokoladu koristite pri pripremi poslastica, vodite računa o tome da se vrlo brzo topi i može lako zagoreti.
Vaša Snickers torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!