
Sastojci – Posna kapri torta:
- 6 pudinga od vanile
- 100 g šećera u prahu
- 4 kašike ulja
- 300 g posne čokolade
- 800 g posnog keksa
- 250 g posnog margarina
- 250 g šećera + 6 kašika
- 500 g jagoda
- 1,5 l soka od pomorandže
- posni šlag
Priprema – Posna kapri torta:
- korak: U 1 l soka staviti 6 kašika šećera da provri, a nakon toga dodati 4 pudinga prethodno sjedinjena sa 200 ml soka. Skuvati fil, zatim ga ohladiti.
- korak: Margarin izmiksati sa šećerom u prahu zatim dodati u ohlađeni fil i dobro umutiti.
- korak: Jagode preliti sa 300 ml vode, dodati 250 g šećera i staviti da se kuva oko 10 minuta. Pri kraju kuvanja propasirati jagode gnječilicom za krompir. Dva pudinga sjediniti sa 150 ml hladne vode, zatim dodati u kuvane jagode i skuvati fil. Ovaj fil of jagoda brže ćete ohladiti ako ga odmah prebacite u manju vanglicu, zatim nju stavite u veću u koju ste sipali hladnu vodu.
- korak: Mikserom umutiti fil, jer ćete tako jagode jaoš malo bolje propasirati, a fil će se brže ohladiti.
- korak: Na tacnu složiti keks (200 g) koji smo prethodno umakali u sok. Premazati čokoladom koju smo prethodno otopili sa uljem. Staviti 5 minuta u frižider da se čokolade stegne a zatim preko čokolade trećinu žutog fila, a onda i trećinu crvenog.
- korak: Ponovo složiti natopljen keks i ponoviti filovanje čokoladom, žutim filom i crvenim. Uraditi tako i treći put. Kapri torta se na kraju završava keksom i šlagom. Poželjno je da kapri torta prenoći u frižideru da bi se keks opustio.
Vaša posna Posna kapri torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!