Sastojci za koru:
- 15 belanaca
- 30 kašika kristalnog šećera
- 15 kašika mlevene plazme
- 15 kašika mlevenih oraha
- 1/3 praška za pecivo
Sastojci za fil:
- 1. Fil: 15 žumanaca, 10 kašika kristalnog šećera, 2 dl mleka
- 2. Fil: 10 kašika secera, 750 ml mleka, 4 kašike gustina, 4 kašike brašna, 1 margarin od 250 gr
- 3. Fil: 300 gr plazma keksa, 2 dl mleka, 150 gr bele milka čokolade, 150 gr crne milka čokolade
Priprema kore:
- korak: Umutiti penasto 5 belanaca bez šećera, a zatim postepeno dodati 10 kašika šećera.
- korak: Kada se umuti dodati 5 kašika mlevenih oraha, 5 kašika plazma keksa, i malo praška za pecivo.
- korak: Sipati u pleh (dilmenzija 35cm×35cm) obložen papirom za pečenje i ispeći koru na temperaturi od 180 °C, 20 do 25 minuta.
- korak: Postupak ponoviti jos 2 puta.
Priprema 1. fila:
- korak: Umutiti 15 žumanca sa 10 kašika šećera, a zatim dodati dodati 2 dl mleka.
- korak: Skuvati fil na pari.
- korak: Kad fil dobije potrebnu gustinu, skloniti ga da se ohladi.
Priprema 2. fila:
- korak: Staviti 700 ml mleka da provri, a zatim mu dodati predhodno razmućen gustin sa šećerom, brašnom i preostalim mlekom, uz neprestano mešanje.
- korak: Kad fil dobije potrebnu gustinu, skloniti ga da se ohladi.
- korak: U ohlađen fil dodati prerađen margarin.
Priprema 3. fila:
- korak: Potopiti 300 gr mlevene plazme sa 2 dl mleka.
- korak: Sva 3 fila sjediniti u jedan, pa ih onda podeliti na 3 dela.
- korak: U 1. deo dodati 100 gr otopljene crne čokolade, u 2. deo dodati otopljenu belu čokoladu, a u 3. deo ne dodavati ništa (ostaje žut).
Finalna priprema:
- korak: Staviti koru i preko nje premazati 1. filom.
- korak: Zatim preko toga staviti opet koru, pa premazati 2. filom.
- korak: Na kraju staviti opet koru i preko nje premazati 3. fil glazurom od bele i crne čokolade, a sa strane staviti šlag.
- korak: Tortu ostaviti nekoliko sati, najbolje da prenoći u frižideru, kako bi se fino fil stegao, a kore poprimile mekoću i miris.
Vaša Milka torta je spremna.
Ukoliko želite da naručite Milka tortu, kliknite na sledeći link.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!