Sastojci za koru:
- 250 g mlevenog keksa
- 40 g putera
- 100 ml soka od breskve ili kajsije
- 30 g čokolade u prahu
Sastojci za fil:
- 250 g krem sira
- 50 g šećera
- 150 g nutele
- 500 ml slatke pavlake
Sastojci za ganache kremu:
- 150 g čokolade noissete (ili neka druga mlečna čokolada)
- 150 ml slatke pavlake
Priprema kore:
- korak: Pomešati keks i čokoladu u prahu, i na laganoj vatri otopljen puter, a po potrebi dodavati malo soka da bi se dobila smesa koja se ne mrvi.
- korak: Utisnuti u kalup (veličine 26 cm) i staviti u frižider dok se pripremaju filovi.
Priprema fila:
- korak: Zagrejati nutelu stavljajući je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, a zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela.
- korak: Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umućene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmešati sa otopljenom nutelom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
- korak: Premazati koru, prvo sa belim, a zatim sa čokoladnim filom. Hladiti u frižideru.
Priprema ganache kreme:
- korak: Na pari otopliti čokoladu i slatku pavlaku i ohladiti. Povremeno promešati dok se hladi, da se ne bi stvorila na površini stvrdnuta smesa.
- korak: Nakon toga, nutela torta se može preliti granache kremom.
- korak: Poželjno je da nutela torta odstoji 3-4h pre posluživanja.
Napomena:
- Ukoliko koristite biljnu pavlaku dovoljno je da je samo dobro umutite, dok je za korišćenje mlečne slatke pavlake potrebno dodati i 1 kremfix.
Vaša nutella torta bez pečenja je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!