Sastojci – Pesak torta:
- 1 litar mleka
- 2,5 dl slatke pavlake ili šlaga
- 125 g prah šećera
- 9 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 100 g kokosa (mlevenih oraha ili lešnika)
- 250g margarina
- 100g čokolade za kuvanje
- 150g mlevenog plazma keksa
Priprema – Pesak torta:
- korak: U litar mleka dodati 9 kašika kristal šećera, pa u njemu skuvati sve pudinge od vanile. Umutiti penasto margarin sa prah šećerom.
- korak: Kada se puding malo prohladi dodavati umućen margarin, najbolje kašiku po kašiku. Smesu podeliti na tri dela.
- korak: U jedan deo dodati plazma keks. Njega postaviti kao donju koru jer se lepo oblikuje. Drugi fil pomešati sa kokosom ili orasima ili pečenim lešnicima. Premazati drugi sloj. U treći deo dodati otopljenu čokolad i formirati gornji sloj. Ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.
Vaša Pesak torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!