Sastojci za testo:
- 250 gr meda
- 250 gr brašna
- jedna čaša piva
- jedna kašičica sode bikarbone
Sastojci za fil:
- 200 gr šećera
- 200 gr oraha
- pet kašika vode
- tri kašike džema
- jedna kesica vanilin šećera
Priprema – Posna torta sa pivom:
- korak: Rastvoriti sodu bikarbonu u vrlo malo mlake vode, dodati je pivu,medu i brašnu, pa sve zamesiti. Od glatkog testa ispeći četiri korice na prevrnutom plehu. Pečene kore odmah filovati.
- korak: Ušpinovati šećer sa vodom, kao za slatko, dodati mlevene orahe, pa još malo prokuvati. Skloniti sa pltone, pa sačekati da se masa ohladi. U hladno umešati džem po želji i vanilin šećer i sve dobro sjediniti pa filovati kore.
- korak: Celu tortu po vrhu i sa strane obložiti istim filom.
Vaša posna torta sa pivom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!