Dragica torta

Facebook
Dragica-torta

Sastojci za koru – Dragica torta:

  • 1 šolja vode
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja pekmeza od šljiva
  • 2,5 šolje brašna
  • pola šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za fil – Dragica torta:

  • 1,5 l posnog sojinog mleka
  • 6 pudinga od vanile
  • 15 kašika šećera
  • 1,5 margarina

Priprema kore – Dragica torta:

  1. korak: Celokupan materijal za pripremu kore dobro umešati i peći 20 minuta na 200 °C, dok kora ne porumeni (nožem proveriti da li je pečena).
  2. korak: Treba ispeći dve ovakve kore.
  3. korak: Kada se kore ohlade treba ih preseći na pola tako da se dobiju četiri kore.

Priprema fila – Dragica torta:

  1. korak: Celokupan materijal za pripremu fila dobro umešati, i kuvati dok se ne zgusne.
  2. korak: Kad se fil ohladi dodati 1,5 margarina.
  3. korak: Deo fila ostaviti za ukrašavanje.
  4. korak: U preostali fil umešati sitno seckano medeno srce.
  5. korak: Filovati i ukrasiti na kraju. Posuti rendanom posnom čokoladom.

Vaša Dragica torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...