Sastojci za koru – Dragica torta:
- 1 šolja vode
- 1 šolja šećera
- 1 šolja pekmeza od šljiva
- 2,5 šolje brašna
- pola šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil – Dragica torta:
- 1,5 l posnog sojinog mleka
- 6 pudinga od vanile
- 15 kašika šećera
- 1,5 margarina
Priprema kore – Dragica torta:
- korak: Celokupan materijal za pripremu kore dobro umešati i peći 20 minuta na 200 °C, dok kora ne porumeni (nožem proveriti da li je pečena).
- korak: Treba ispeći dve ovakve kore.
- korak: Kada se kore ohlade treba ih preseći na pola tako da se dobiju četiri kore.
Priprema fila – Dragica torta:
- korak: Celokupan materijal za pripremu fila dobro umešati, i kuvati dok se ne zgusne.
- korak: Kad se fil ohladi dodati 1,5 margarina.
- korak: Deo fila ostaviti za ukrašavanje.
- korak: U preostali fil umešati sitno seckano medeno srce.
- korak: Filovati i ukrasiti na kraju. Posuti rendanom posnom čokoladom.
Vaša Dragica torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!