Sastojci za belu koru:
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 100 g krpno mlevenog lešnika
Sastojci za crvenu koru:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica kakaoa
- 2 kašike ulja
- malo crvene boje
Sastojci za ganaš krem:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Sastojci za tiramisu krem:
- 2 žumanca
- 5 kašika šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g maskarponea
- 20 ml amareta (likera od badema)
Sastojci za glazuru:
- 200 g bele čokolade
- 40 g maslaca
Priprema – Amareto torta:
- korak: Pripremite ganaš krem: izlomite čokoladu na sitnije komade i postepeno je prelivajte pavlakom koju ste zagrejali do ključanja. Stalno mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi. Pripremljeni ganaš krem stavite u frižider, s tim što ćete ga pre filovanja penasto umutiti.
- korak: Umutite belanca sa šećerom, dodajte brašno i promešajte žicom, pa smesu sipajte u pripremljen kalup i pospite lešnicima. Pecite oko pola sata na 180 stepeni.
- korak: Za drugu koru umutite belanca sa šećerom, dodajte žumanca i kad se sve sjedini, dodajte brašno, lje, kakao i malo crvene boje. Još malo izmešajte i pecite 25 minuta na 180 stepeni.
- korak: Za tiramisu krem skuvajte na pari žumanca sa šećerom i, kad se prohlade, dodajte umućenu pavlaku, sir i liker, pa sve sjedinite.
- korak: Belu koru nafilujte ganaš kremom, preko stavite crvenu koru i nafilujte tiramisu kremom. Dekorišite glazurom od bele čokolade.
Vaša Amareto torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!