Sastojci za koru:
- 1 čaša (od 2 dl) ulja
- 1 čaša mleka
- 2 jajeta
- 2 čaše brašna
- 1 i 1/2 čaša šećera
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
Sastojci za fil:
- 1/2 l mleka
- 350 ml mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 1 kašika maslac
- 2 kašike gustina
- 300 g šećera
Sastojci dodatak:
- 1 konzerva ananasa
- 1 kašika šećera
Priprema testa – Ananas torta:
- korak: Ocediti ananas iz konzerve, posuti ga šećerom i staviti na stranu.
- korak: U posudi pomešati sve tečne sastojke (mleko, ulje, jaja), a u drugoj činiji izmešati sve suve (brašno, šećer, so, prašak za pecivo). Dodati im tečne sastojke i promešati.
- korak: Masu sipati u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu (ili obložen papirom za pečenje malo namazan uljem) prečnika 26 centimetara. Po vrhu složiti pripremljeni ananas i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
- korak: Gotovu koru izvaditi iz kalupa i ohladiti je.
Priprema Fil – Ananas torta:
- korak: U šerpi pomešati sve sastojke osim pavlake za kuvanje i kuvati. Kada se masa zgusne, skinuti je s vatre, ohladiti, dodati umućenu slatku pavlaku i sve skupa umutiti mikserom.
- korak: Ohlađenu tortu odozgo i okolo premazati filom i posuti je kokosom. Pre posluženja je hladiti u frižideru najmanje tri sata.
Vaša Ananas torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!