Beze torta

Facebook
Beze torta

Sastojci – Beze torta:

  • 15 jaja
  • 48 kašika šećera (oko 1kg)
  • 1 margarin
  • 125g putera
  • 1,5 kašičica kafe
  • 200g lešnika

Priprema kore – Beze torta:

  1. korak: Umutiti čvrst šne od 3 belanca i 9 kašika kristal šećera.
  2. korak: Izliti smesu za koru u okrugli kalup.
  3. korak: Sušiti koru 2-3 sata u rerni na 100 stepeni C.
  4. korak: Ponoviti postupak 4 puta, za svaku koru (4 kore ukupno).

Priprema fila – Beze torta:

  1. korak: Umutiti na pari 12 žumanaca, 3 cela jajeta i 10 kašika šećera
  2. korak: Posebno umutiti 1 margarin i 125 g putera i u to dodati ohlađen fil od jaja.
  3. korak: Dodati 1,5 kašičicu mlevene kafe.
  4. korak: Ispeći 200g lešnika i izdrobiti ih.
  5. korak: Ređati slojeve torte nasledeći način: kora – fil – lešnik – šlag (4x). Tortu posuti seckanim lešnicima ili po želji nečim drugim.

Vaša Beze torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...