Sastojci – Beze torta:
- 15 jaja
- 48 kašika šećera (oko 1kg)
- 1 margarin
- 125g putera
- 1,5 kašičica kafe
- 200g lešnika
Priprema kore – Beze torta:
- korak: Umutiti čvrst šne od 3 belanca i 9 kašika kristal šećera.
- korak: Izliti smesu za koru u okrugli kalup.
- korak: Sušiti koru 2-3 sata u rerni na 100 stepeni C.
- korak: Ponoviti postupak 4 puta, za svaku koru (4 kore ukupno).
Priprema fila – Beze torta:
- korak: Umutiti na pari 12 žumanaca, 3 cela jajeta i 10 kašika šećera
- korak: Posebno umutiti 1 margarin i 125 g putera i u to dodati ohlađen fil od jaja.
- korak: Dodati 1,5 kašičicu mlevene kafe.
- korak: Ispeći 200g lešnika i izdrobiti ih.
- korak: Ređati slojeve torte nasledeći način: kora – fil – lešnik – šlag (4x). Tortu posuti seckanim lešnicima ili po želji nečim drugim.
Vaša Beze torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!