Sastojci za koru:
- 300 g posnog keksa (posni petit beurre) ili piškota.
Sastojci za prvi fil:
- 1 l fante (ili drugi gazirani sok od pomorandže),
- 5 kašika šećera,
- 250 g margarina,
- 5 kašika prah šećera,
- 3 kesice pudinga od vanile,
- 3 veće banane.
Sastojci za drugi fil:
- 250 g margarina,
- 300 g mlevenog posnog plazma keksa,
- 50 ml soka od pomorandže,
- 6 kašika prah šećera,
- 1 konzerva ananasa.
Sastojci dodatak:
- 100 ml soka od pomorandže,
- šlag,
- kisela voda.
Priprema – Čarobna posna torta:
- korak: Prvi fil: šećer pomešati sa pudingom (prahom iz kesice), naliti sa 200 ml fante i dobro izjednačiti. Ostali sok staviti da provri, dodati mešavinu s pudingom i kuvati uz mešanje dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi (povremeno promešati). Pomešati s umućenim margarinom i šećerom u prahu i prvi fil je spreman za upotrebu.
- korak: Drugi fil:umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati sok od pomorandže, mleveni plazma keks i sve dobro izjednačiti.
- korak: Sav keks natopiti sokom od pomorandže (100 ml) i poređati na tacnu.
- Preko natopljenog teksta naneti polovinu prvog fila i poređati ananas. Preko ananasa zatim naneti drugi fil pa bananu isečenu na kolutove. Preko banana naneti drugu polovinu prvog fila ali odvojiti 2-3 kašike.
- korak: Poravnati površinu fila i fil prekriti posnim keksom natopljenim sokom od pomorandže. Stranice torte premazati ostatkom prvog fila (2-3 kašike koje smo ostavili sa strane) i ostaviti u frižider da odstoji oko 2-3 sata.
- korak: Umutiti šlag sa kiselom vodom, premazati celu tortu i do služenja vratiti u frižider.
Vaša Čarobna posna torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!