
Sastojci za testo:
- 250 g crne čokolade
- 80 g putera
- 4 jajeta
- 100 g prah-šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 80 ml slatke pavlake
Sastojci za čokoladni krem:
- 3 kesice želatina
- 150 g bele čokolade
- 3 jajeta
- 3 kesice vanilin-šećera
- 50 g šećera
- 40 ml likera od pomorandže
- 4 dl slatke pavlake
Sastojci za ukrašavanje:
- 100 g crne čokolade
Priprema – testo:
- korak: Čokoladu izlomiti i zajedno s puterom otopiti na pari.
- korak: Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, 50 g prah-šećera i vanilin-šećer kremasto umutiti, pa dodati čokoladu i pavlaku.
- korak: Rernu zagrejati na 175 stepeni.
- korak: Belanca čvrsto ulupati, dodati 50 g prah-šećera i sjediniti s masom za testo.
- korak: Pleh (prečnik 26 cm) prekriti papirom za pečenje, sipati testo, poravnati i peći oko 40 minuta.
Priprema – čokoladni krem:
- korak: Želatin otopiti u hladnoj vodi.
- korak: Belu čokoladu rastopiti na pari.
- korak: Jaja, vanilin-šećer, šećer i liker kremasto umutiti. Dodati istopljenu čokoladu.
- korak: Omekšali želatin u tankom mlazu sipati u krem.
- korak: Kada počne da se steže, pavlaku čvrsto umutiti i dodati kremu.
Predlog za ukrašavanje:
- korak: Koru pričvršćenu prstenom ravnomerno premazati kremom od čokolade i ostaviti da se hladi najmanje 2 sata.
- korak: Čokoladu za kuvanje izrendati u fine listiće, uklonite prsten i odozgo ukrasiti tortu.
Napomena: Čoko oranž torta se može ukrasiti po volji. Naš predlog su i čokolada i narendana narandža ili listići narandže isečeni u obliku cveta.
Vaša Čoko oranž torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!