Čoko oranž torta

Facebook
Čoko oranž torta

Sastojci za testo: 

  • 250 g crne čokolade
  • 80 g putera
  • 4 jajeta
  • 100 g prah-šećera
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 80 ml slatke pavlake

Sastojci za čokoladni krem:

  • 3 kesice želatina
  • 150 g bele čokolade
  • 3 jajeta
  • 3 kesice vanilin-šećera
  • 50 g šećera
  • 40 ml likera od pomorandže
  • 4 dl slatke pavlake

Sastojci za ukrašavanje:

  • 100 g crne čokolade

Priprema – testo:

  1. korak: Čokoladu izlomiti i zajedno s puterom otopiti na pari.
  2. korak: Odvojiti žumanca od belanaca. Žumanca, 50 g prah-šećera i vanilin-šećer kremasto umutiti, pa dodati čokoladu i pavlaku.
  3. korak: Rernu zagrejati na 175 stepeni.
  4. korak: Belanca čvrsto ulupati, dodati 50 g prah-šećera i sjediniti s masom za testo.
  5. korak: Pleh (prečnik 26 cm) prekriti papirom za pečenje, sipati testo, poravnati i peći oko 40 minuta.

Priprema – čokoladni krem:

  1. korak: Želatin otopiti u hladnoj vodi.
  2. korak: Belu čokoladu rastopiti na pari.
  3. korak: Jaja, vanilin-šećer, šećer i liker kremasto umutiti. Dodati istopljenu čokoladu.
  4. korak: Omekšali želatin u tankom mlazu sipati u krem.
  5. korak: Kada počne da se steže, pavlaku čvrsto umutiti i dodati kremu. 

Predlog za ukrašavanje:

  1. korak: Koru pričvršćenu prstenom ravnomerno premazati kremom od čokolade i ostaviti da se hladi najmanje 2 sata.
  2. korak: Čokoladu za kuvanje izrendati u fine listiće, uklonite prsten i odozgo ukrasiti tortu.

Napomena: Čoko oranž torta se može ukrasiti po volji. Naš predlog su i čokolada i narendana narandža ili listići narandže isečeni u obliku cveta.

Vaša Čoko oranž torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...