
Sastojci za koru:
- 50 g šećera u prahu
- so
- 10 g kakao
- 2 belanca
Sastojci za krem:
- 100 g bele čokolade
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mlečna čokolada
- 18 g želatina
- 330 ml slatka pavlaka + 50 ml
- 300 g čokolade za kuvanje
Priprema kore:
- korak: Miksirati belanca sa malo soli i dodati jednu po jednu kašiku kakaoa.
- korak: Kada se dobije tvrđa smesa, dodati kakao i promešati. Stavite u mali pleh papir za pečenje pa staviti smesu i peći u zagrejanoj rerni 15-20 minuta.
Priprema krema:
- korak: Miksirati 180ml slatke pavlake. Želatin potopiti u malo vode i ostaviti da odstoji.
- korak: 150ml slatke pavlake podeliti na tri dela u tri šerpe pa u svaku izlomiti čokoladu. Zagrevati do ključanja. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
- korak: Kad kremovi budu topli u svaki staviti po 1/3 želatin smese i mešati da se želatin otopi, a kad se skroz ohladi umešati u svaki po 1/2 izmiksirane slatke pavlake.
Finalna priprema – Čokoladna bomba:
- korak: U pleh staviti najlon, pa koru i filove poređati po želji pa sve zajedno staviti u frižider na nekoliko sati.
- korak: Kad se sve steglo izvaditi sa najlonom, tacnu treba podvući ispod cele torte.
- korak: Na kraju cela Čokoladna bomba se treba glazirati čokoladom.
- korak: Da bi čokololada sa strane bila idealna izmerite visinu torte pa odsecite takvu traku od papira za pečenje.
- korak: Rastopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj sa slatkom pavlakom, dobro umutiti pa staviti na traku u debljem sloju, ostaviti da se skoro skroz ohladi i tako traku zalepiti sa strane torte celom dužinom. Ostatak čokolade staviti odozgo.
- korak: Ne skidati traku dok se čokolada skroz ne ohladi i ne stegne. Tortu ostaviti u frižider, pa nakon toga skinuti traku.
Vaša Čokoladna bomba je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!