Sastojci za koru – Čokoladna pijana torta:
- 250 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 300 ml crnog vina
- kesica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- kašičica cimeta
- mleveni karanfilić
Sastojci za fil – Čokoladna pijana torta:
- 6 kašika džema od kajsija
Sastojci za glazuru – Čokoladna pijana torta:
- 150 g čokolade (posne, ako pravite posnu tortu)
- malo margarina
- malo ruma
Priprema – Čokoladna pijana torta:
- korak: U posudi za mućenje izmešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati šećer, mlevene orahe, vanilin šećer, cimet i mleveni karanfilić.
- korak: Izmešati i sipati vino, pa mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa.
- korak: Smesu preručiti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepoloviti da se dobiju dve kore.
- korak: Zagrejanim džemom od kajsije ili nekog drugog voća nafilovati tortu.
- korak: U rastopljenu čokoladu umešati malo margarina i rum ili neki liker, pa premazati gornju površinu torte i sa stane.
Vaša Čokoladna pijana torta je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!