Čokoladna pijana torta

Facebook
Čokoladna pijana torta

Sastojci za koru – Čokoladna pijana torta:

  • 250 g mlevenih oraha
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 300 ml crnog vina
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • kašičica cimeta
  • mleveni karanfilić

Sastojci za fil – Čokoladna pijana torta:

  • 6 kašika džema od kajsija

Sastojci za glazuru – Čokoladna pijana torta:

  • 150 g čokolade (posne, ako pravite posnu tortu)
  • malo margarina
  • malo ruma

Priprema – Čokoladna pijana torta:

  1. korak: U posudi za mućenje izmešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodati šećer, mlevene orahe, vanilin šećer, cimet i mleveni karanfilić.
  2. korak: Izmešati i sipati vino, pa mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa.
  3. korak: Smesu preručiti u podmazan i brašnom posut pleh. Peći pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepoloviti da  se dobiju dve kore.
  4. korak: Zagrejanim džemom od kajsije ili nekog drugog voća nafilovati tortu.
  5. korak: U rastopljenu čokoladu umešati malo margarina i rum ili neki liker, pa premazati gornju površinu torte i sa stane.

Vaša Čokoladna pijana torta je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...