Sastojci – Čokoladna torta sa jagodama:
- 500 g čokolade za kuvanje
- 6 jaja
- 500 ml slatke pavlake
- 40 g kakaoa
- 3 kesice vanilin šećera
- 80 g brašna
- 180 g šećera
- 60 g gustina
- 400 g jagoda
- 3 kesice učvršćivača za šlag
Priprema – Čokoladna torta sa jagodama:
- korak: Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti uz dodatak 90 g šećera. Žumanca umutiti sa 1 kesicom vanilin šećera i preostalim šećerom.
- korak: Žumancima dodati kakao, gustin, sneg od belanaca i brašno, pa sve izmešati kašikom, ali nemojte mutiti kako masa ne bi splasla.
- korak: Sipati testo u okvir za kolače (prečnika 26 cm) obložen peki papirom. Peći 30–35 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira kad se prohladi i ostaviti ga na rešetki za kolače da se hladi najmanje 2 sata.
- korak: Oprati jagode i sačuvati nekoliko za ukrašavanje, a ostatak iseckati. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem za šlag i preostalim vanilin šećerom. Čokoladu grubo izlomiti i istopiti na pari.
- korak: Preseći biskvit popreko na tri kore. Donju koru premazati sa malo čokolade i namazati polovinu krema. Poređati pola količine iseckanih jagoda i poklopiti srednjom korom. Ponoviti postupak i poklopiti trećom korom.
- korak: Premazati preostalom čokoladom i ukrasiti jagodama. Čokoladna torta sa jagodama se treba staviti u frižider na 2 sata pre služenja.
Vaša čokoladna torta sa jagodama je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!