Čokoladna torta sa jagodama

Facebook
čokoladna torta sa jagodama

Screenshot from 2015-09-23 14:28:51  280 min.

Sastojci – Čokoladna torta sa jagodama:

  • 500 g čokolade za kuvanje
  • 6 jaja
  • 500 ml slatke pavlake
  • 40 g kakaoa
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 80 g brašna
  • 180 g šećera
  • 60 g gustina
  • 400 g jagoda
  • 3 kesice učvršćivača za šlag

Priprema – Čokoladna torta sa jagodama:

  1. korak: Zagrejati rernu na 175 stepeni. Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti uz dodatak 90 g šećera. Žumanca umutiti sa 1 kesicom vanilin šećera i preostalim šećerom.
  2. korak: Žumancima dodati kakao, gustin, sneg od belanaca i brašno, pa sve izmešati kašikom, ali nemojte mutiti kako masa ne bi splasla.
  3. korak: Sipati testo u okvir za kolače (prečnika 26 cm) obložen peki papirom. Peći 30–35 minuta. Izvaditi pečeni biskvit iz okvira kad se prohladi i ostaviti ga na rešetki za kolače da se hladi najmanje 2 sata.
  4. korak: Oprati jagode i sačuvati nekoliko za ukrašavanje, a ostatak iseckati. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem za šlag i preostalim vanilin šećerom. Čokoladu grubo izlomiti i istopiti na pari.
  5. korak: Preseći biskvit popreko na tri kore. Donju koru premazati sa malo čokolade i namazati polovinu krema. Poređati pola količine iseckanih jagoda i poklopiti srednjom korom. Ponoviti postupak i poklopiti trećom korom.
  6. korak: Premazati preostalom čokoladom i ukrasiti jagodama. Čokoladna torta sa jagodama se treba staviti u frižider na 2 sata pre služenja.

Vaša čokoladna torta sa jagodama je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...