Sastojci – Čokoladna torta sa rumom:
- 150 g keksa od žitarica s čokoladom
- 200 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 60 ml ruma
- 80 g oljuštenih lešnika
- 80 g rastopljenog putera
- 100 ml mleka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 3 žumanceta
- 1 kašičica želatina u prahu
- 4 kašike šećera
- kapi limunovog soka
- listići bele čokolade i lešnik za dekoraciju
Priprema – Čokoladna torta sa rumom:
- korak: U blenderu miksirati 150 g keksa od žitarica s ukusom čokolade.
- korak: Istresti to u posudu i napraviti isto s 80 g oljuštenih lešnika. Dodati tome 80 g rastopljenog putera i sve promešati.
- korak: Dobijenu smesu sipati u kalup i staviti u frižider, a zatim sipati 2 prsta vode u posudu i pustiti da provri.
- korak: Sipati 100 ml mleka u posudu, dodati 200 g crne čokolade i 100 g mlečne čokolade i sve staviti u posudu da se rastopi na pari.
- korak: Staviti 300 ml pavlake u mikser, miksirati i dodati nekoliko kapi limuna i kašiku šećera.
- korak: Staviti 1 kašičicu želatina u prahu u malo vode pre nego što se skloni čokolada s vatre i umute 3 žumanceta s 3 kašike šećera i 60 ml ruma.
- korak: Rastopiti želatin u mikrotalasnoj na nekoliko sekundi. Sipati ga po čokoladi. Zatim pomešati čokoladu i krem.
- korak: Na kraju izvaditi koru kolača iz frižidera, premazati je smesom i vratiti na hladno na 90 minuta.
- korak: Nakon tog vremena, iseći kolač nožem, ukrasiti listićima bele čokolade i lešnicima.
Vaša Čokoladna torta sa rumom je spremna.
Ostale recepte možete pogledati na ovom linku.
Prijatno!