Čokoladna torta sa rumom

Facebook
Čokoladna-torta-sa-rumom

Sastojci – Čokoladna torta sa rumom:

  • 150 g keksa od žitarica s čokoladom
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • 60 ml ruma
  • 80 g oljuštenih lešnika
  • 80 g rastopljenog putera
  • 100 ml mleka
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 3 žumanceta
  • 1 kašičica želatina u prahu
  • 4 kašike šećera
  • kapi limunovog soka
  • listići bele čokolade i lešnik za dekoraciju

Priprema – Čokoladna torta sa rumom:

  1. korak: U blenderu miksirati 150 g keksa od žitarica s ukusom čokolade.
  2. korak: Istresti to u posudu i napraviti isto s 80 g oljuštenih lešnika. Dodati tome 80 g rastopljenog putera i sve promešati.
  3. korak: Dobijenu smesu sipati u kalup i staviti u frižider, a zatim sipati 2 prsta vode u posudu i pustiti da provri.
  4. korak: Sipati 100 ml mleka u posudu, dodati 200 g crne čokolade i 100 g mlečne čokolade i sve staviti u posudu da se rastopi na pari.
  5. korak: Staviti 300 ml pavlake u mikser, miksirati i dodati nekoliko kapi limuna i kašiku šećera.
  6. korak: Staviti 1 kašičicu želatina u prahu u malo vode pre nego što se skloni čokolada s vatre i umute 3 žumanceta s 3 kašike šećera i 60 ml ruma.
  7. korak: Rastopiti želatin u mikrotalasnoj na nekoliko sekundi. Sipati ga po čokoladi. Zatim pomešati čokoladu i krem.
  8. korak: Na kraju izvaditi koru kolača iz frižidera, premazati je smesom i vratiti na hladno na 90 minuta.
  9. korak: Nakon tog vremena, iseći kolač nožem, ukrasiti listićima bele čokolade i lešnicima.

Vaša Čokoladna torta sa rumom je spremna.

Ostale recepte možete pogledati na ovom linku. 

Prijatno!

Ocenite recept

Loading Facebook Comments ...